Web Analytics Made Easy - Statcounter

نظریه نظم نوین انقلابی در روابط بین الملل مبتنی بر گفتمان و مکتب مقاومت و دیپلماسی نهضتی در دانشگاه جامع امام حسین (ع) ارائه شد. خبرگزاری میزان - روح‌الله قادری دانشیار دانشگاه جامع امام حسین (ع) در پیش نشست دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب، مکتب شهید سلیمانی الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز، در تشریح نظریه جدید نظم نوین انقلابی در روابط بین الملل گفت: نظریه نظم نوین انقلابی از وصیت‌نامه مولای متقیان، امام علی علیه‌السلام «أُوصِیکُمَا بِتَقْوَى اللَّهِ وَ نَظْمِ‏ أَمْرِکُمْ‏ وَ صَلاَحِ ذَاتِ بَیْنِکُم‏» که همه را به «تقوای الهی»، «نظم امر» و «اصلاح ذات‌البین» دعوت می‌کند، الهام گرفته است؛ چرا که با منطق حکمرانی، همسویی و هماهنگی حقیقی میان نظم در امور داخلی، امور منطقه‌ای و امور بین‌المللی بدون اصلاح مناسبات ذاتی و درونی میان ملت‌ها علیه رژیم‌های یاغی و باغی و طاغی به پشتوانه تقوای الهی امکان‌ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قادری با بیان اینکه نظریه نظم نوین انقلابی، رویکرد جدید و نوینی را مطرح می‌کند که دارای رگه‌های شالوده‌شکنانه نسبت به ساختار و عملکرد نظام بین‌الملل است تأکید کرد: نظریه نظم نوین انقلابی هم به لحاظ هستی شناسی و معرفت شناسی و هم به لحاظ نظری، متفاوت از سه جریان نظریه پردازی در روابط بین الملل یعنی نظریه‌های جریان اصلی (لیبرالیسم، واقع گرایی و مشتقات آنها)؛ نظریه‌های جریان انعکاسی (انتقادی، هنجاری، پسااستعماری، پساتجددگرایی و پست مدرنیسم) و نظریه‌های مدعی راه میانه (مکتب انگلیسی و سازه انگاری) است.
معاون علمی و تربیتی دانشکده پیامبراعظم (ص) دانشگاه جامع امام حسین (ع) با تأکید بر افول نظم کهن غربی در اثر ماهیت ظالمانه و استکباری اش خاطرنشان ساخت: در نظم نوین انقلابی برخلاف نظم استعماری سایکس – پیکو در جنگ جهانی اول، مرز‌های جغرافیایی جز به اراده ملت‌ها و برپایه نظام دولت-ملت کنونی تغییر پیدا نخواهد کرد؛ اما نظام‌هایی مستقل و مقتدر دارای استقلال سیاسی و اقتدار بومی که با تشکیل «دولت مقاومت و پیشرفت» به نمایندگی از سوی ملت‌ها در برابر مطامع خارجی ایستادگی می‌کنند.
وی افزود: چنین نظمی در عرصه سیاست خارجی و روابط بین الملل از طرفی نیز مبتنی بر مقاومت پیش دستانه و به تعبیری دفاع رو به جلو است؛ مقاومتی فعال و نه منفعل؛ به عنوان مثال در عرصه اقتصادی مقاومت پیشدستانه یعنی تلاش و مجاهدت برای بی اثر کردن تحریم‌ها با ایجاد اقتصاد مولد مردم نهاد غیررانتی چندمحصولی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی نه دورزدن یا رفع تحریم ها. طبعا چنین کشوری هرگز از بابت تحریم خارجی مورد تهدید و چالش قرار نخواهد گرفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان اینکه نظم نوین انقلابی و دیپلماسی نهضتی نوعی آرمان گرایی واقع بینانه است که جز با قوی شدن ملت‌های مستقل و آزاده و حرکت به سمت قله‌ها حاصل نخواهد شد گفت: در واقع هیچ نظمی بدون قدرت نه شکل خواهد گرفت و نه تداوم خواهد یافت. چرا که قدرت همان نقشی را در سیاست ایفا می‌کند که پول در اقتصاد دارد. درواقع قدرت، پول سیاسی در عرصه روابط بین الملل است. از این رو هیچ راهی برای کاربست نظریه نظم نوین انقلابی وجود ندارد مگر قوی شدن.
وی در بیان ویژگی‌های نظم نوین انقلابی تصریح کرد: نظم نوین انقلابی در دو حوزه فکری-معرفتی و اقدامی-عملی دارای مختصات و ویژگی‌های منحصر به فردی است. در حوزه فکری-معرفتی مبتنی بر توحید‌محوری و دعوت همگان به سوی خدا، آزادی‌خواهی، عدالت طلبی، استقلال طلبی و اعتدال گرایی مطرح است.
وی افزود: در حوزه اقدامی –عملی به دنبال محو رژیم صهیونیستی از نقشه سیاسی منطقه، مبارزه با مداخله آمریکا در امور داخلی ملت‌های مستقل، مقابله با نفوذ و سلطه بیگانگان در امورات کشور‌های مستقل، آزادسازی ملت‌ها از یوغ دولت‌های فاسد و وابسته و تشکیل حکومت عدل جهانی است.
قادری با تأکید بر اینکه یکی از الزامات راهبردی کاربست نظریه نظم نوین انقلابی در عرصه عمل تشکیل «حزب جهانی مستضعفین» در چارچوب دکترین «تعاملگرایی ضد نظام سلطه» است خاطرنشان ساخت: در این زمینه مسئله حمایت از مستضعفان در قبال مستکبران جهان بسیار بنیادین است و مورد توجه اساسی بنیان‌گذار انقلاب کبیر اسلامی بوده، به طوری که ایشان چند ماه بعد از به ثمر رسیدن انقلاب، لزوم تأسیس حزب جهانی به نام «حزب جهانی مستضعفین» را مطرح کردند. این مساله تحقق آرزوی دیرینه امام خمینی رحمه الله علیه و البته ضرورت انکارناپذیر گام دوم انقلاب است.
وی با تأکید بر اینکه نظم نوین انقلابی با ابتنای بر گفتمان و مکتب مقاومت و دیپلماسی نهضتی محقق می‌شود تصریح کرد: غایت و هدف نهایی دیپلماسی نهضتی نیز ایجاد یک رنسانس جهانی و آمادگی برای عصر ظهور است.
وی در تشریح نظریه دیپلماسی نهضتی گفت: دیپلماسی نهضتی به معنای تلاش و مجاهدت اعتقادی و ایمانی نیرو‌های مردمی با هدف بسیج مستضعفان عالم علیه نظام سُلطه در جهت ترویج و تثبیت گفتمان مقاومت است و بر طبق این تعریف، مقاومت و دیپلماسی نهضتی هرگز محدود و محصور در میان مسلمانان و جهان اسلام نبوده و نخواهد بود و به تعبیر سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان «حیث یجب أن نکون... سنکون» یعنی هرجا به حضور مقاومت نیاز باشد، فی الفور آن‌جا خواهیم بود.
نظریه پرداز و نویسنده کتاب دیپلماسی نهضتی ادامه داد: دیپلماسی نهضتی را می‌توان در دو کلمه «دعوت» و «حمایت» خلاصه کرد. دعوت و نه تحمیل به توحید و حمایت و نه مداخله از مظلوم که اساس دیپلماسی نهضتی است.
وی تأکید کرد: نظم نوین انقلابی اولاً در ساحت نظر مستلزم غربزدگی زدایی از ساحت نظریه پردازی است و ثانیا در عرصه عمل منوط به اسلامی شدن و انقلابی ماندن از فرق سر تا نوک پا است و این یعنی همان علم نافعی که مسائل انقلاب و ملل مستضعف و ستمدیده جهان را با تشکیل «دولت مقاومت و پیشرفت» در عرصه داخلی و معادلات منطقه‌ای و بین المللی طرح و حل خواهد کرد.
همایش بین المللی گام دوم انقلاب با موضوع مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز ۱۳ و ۱۴ بهمن ماه سال ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد و علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و حضور در این همایش می‌توانند به پایگاه اینترنتی www.mgt.ihu.ac.ir مراجعه کنند.   انتهای پیام/ برچسب ها: حاج قاسم نظم نوین انقلابی دیپلماسی نهضتی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حاج قاسم دانشگاه جامع امام حسین روابط بین الملل بین المللی ملت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۱۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم در توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران با کشور‌های همسایه، دیپلماسی انرژی دولت را به عنوان راهبردی مهم در راستای تحقق آن هدف معرفی کرد.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «سید جواد حسینی کیا» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم اظهار کرد: در حال حاضر نگاه این دولت، افزایش تعاملات با کشور‌های همسایه و منطقه است. دولت سیزدهم در طول چند سال گذشته سعی داشته به جای دست پا زدن برای افزایش همکاری‌های اقتصادی ایران با چند کشور اروپایی، روابط خود با کشور‌های همسایه را توسعه و تعمیق دهد. این دولت سعی کرده با اتخاذ چنین رویکردی منافع ملی ایران را به بهترین نحو ممکن محقق سازد.


این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: افزایش تعاملات ایران با کشور‌های همسایه در حوزه انرژی یقیناً منفعت بسیار زیادی را برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد. تداوم دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم می‌تواند به افزایش ثبات سیاسی در منطقه و همینطور تامین منافع تمامی کشور‌های همسایه منتج شود؛ لذا، این سیاست دولت به نفع ایران و همه کشور‌های مجاور خواهد بود.


وی تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی دولت سیزدهم این است که به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات، به فکر سیاست گذاری‌های فعال در راستای فروش نفت و گاز و استفاده از درآمد‌های حاصله برای رشد اقتصادی کشور است. بر اثر همین سیاست گذاری‌ها بود که ما توانستیم زمینه را برای فروش منابع نفت و گاز را فراهم کنیم و به رشد اقتصادی مطلوب سال گذشته برسیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی و فروش نفت و گاز کشور بر اثر سیاست گذاری‌های درست و تلاش مسئولان به دست آمد. تجربه ثابت کرده است، هر جا به داشته هایمان اتکا کرده‌ایم و به توان داخلی اعتماد داشتیم، نتیجه خوبی برای اقتصاد ایران حاصل شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت خام ، گاز ، صادرات نفت ، دیپلماسی انرژی ، وزارت نفت ، دولت سیزدهم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9z

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۰ درصدی طرح احداث محل های اسکان پرستاران بیمارستان امام حسین (ع)تربت حیدریه
  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • مقاومت بازار طلا برای شفافیت
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • پیشرفت ۵۰ درصدی طرح انتقال آب به اصفهان/ اتفاقات خوشایند حوزه تولید ثمره همدلی مردم است
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»